Fredrik Lundqvist och Elektrodress på Entreprenör24

Äntligen har jag kommit igång med min blogg! Jag har länge funderat på att blogga om mitt projekt och kunde inte tacka nej när jag fick förfrågan att göra det på Entreprenör24. Jag hoppas kunna inspirera andra att våga ta klivet och förverkliga sina entreprenörsdrömmar. För mig handlar entreprenörskap om precis detta, att våga chansa, att våga omsätta tanke i handling och inte vika från sin övertygelse. Hur klyschigt det än må låta men hjärtat och magtrakten visar ofta vägen, så lyssna på dina egna signaler och vibbar.
Under 2004 lovade jag mig själv att jobba åtminstone en dag per vecka med funktionshinder, trots att jag fått min legitimation inom kiropraktik och skulle ge mig in i en ganska mättad marknad i Stockholmsområdet. Händelserna under början av 2009 gjorde att jag släppte min verksamhet inom kiropraktik helt och lånade pengar för att följa min dröm.
Det är nu lite mer än fyra år sen jag gjorde upptäckten som skulle leda till min uppfinning Elektrodress, ett klädesplagg för att motverka spasticitet och rörelsehinder. Jag hade jobbat med rörelsehinder i 10 år när tillfälligheter och undermedveten forskning gav mig idén att skapa ett klädesplagg för att underlätta arbetet med elektroterapi för rörelsehindrade.
Att välja att jobba med funktionshinder har aldrig varit svårt för mig, jag anser att alla människor skall ges möjlighet att kunna njuta av en så funktionell rörelseapparat som möjligt. Grunderna till detta tänkande kommer naturligtvis från min utbildning till kiropraktor, men mycket av denna filosofi anser jag vara medfödd. Jag tror att människor med hjärta delar en empati för människor som inte har ”turen” att få leva sina liv utan att drabbas av ett rörelsehinder. Vi alla känner någon som har drabbats; om vi inte känner någon som har drabbats direkt, då känner vi anhöriga eller någon som arbetar med personer som drabbats. Att vi människor kan känna empati anser jag som en nyckel till Elektrodressens framgång. Utan empati hade mitt projekt aldrig lyckats, ingen hade kunnat relatera till vad vi kan göra för människor och hur kan man då övertyga någon?
Jag anser att alla människor, oberoende av begåvning eller funktionshinder, har möjligheter att lära sig någonting nytt. Att inte inse människors potential och människors vilja att lära sig någonting nytt, det anser jag förnedrande. Jag kommer bekämpa detta tänkande med handling och evidens. Jag vet att många människor kan överraska sin omgivning och sig själva om vad de är förmögna till. Vi som jobbar med Elektrodressen, och självklart våra användare, vet att detta är sant, nu återstår det bara att bevisa detta för de som inte förstått att det är så.
ALLA kan förverkliga sina drömmar på sitt sätt. På filmen ser ni hur vår användare Valmai, 13år, förverkligar en av sina drömmar.

Kommentarer inaktiverade.

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
Anna inleder hösten med sin upplevelse av Elektrodress

Fick idag höra att Anna nu tagit tio steg med sin nya rullator...

 
Elektrodress möter Almedalen

I år är det premiär för Elektrodress och mig i Almedalen. Upplä..

 
En av våra användare, Thomas, har ordet.

Lyssna på Thomas story. Thomas Elestrand Elektrodress

 
Nyttan av examensarbeten för ett litet företag

Ibland blir det extra tydligt vilka beslut som drivit ett proje..

 
Kicki med Dystoni får efter lång väntan sin Elektrodress

Idag får filmer tala sitt tydliga språk. Kicki, som i tre år me..

 
Besök från Robotdalen

Igår fick vi besök av Peter Stany, Adam Hagman och Lennart Karl..

 
Beprövad erfarenhet, klinisk utvärdering och evidens

Tänk vad många gånger man undrat om man lurat sig själv, tänk o..

 
Fredrik Lundqvist och Elektrodress på Entreprenör24

Äntligen har jag kommit igång med min blogg! Jag har länge fund..